Enquete

Hallo vechtsport liefhebber, 

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat er wat discussie over wel of niet overgaan tot één bond is ontstaan. Het is geen nieuwe discussie, maar omdat de VA in veel zaken het voortouw heeft genomen, is deze  opnieuw op tafel gekomen De VA draagt uit dat zei de route naar één bond graag willen volgen. Ze zien meerwaarde vanuit verschillende argumenten. Wat ons, de WFCA, betreft is dat een zeer onwenselijke route. 

Wij vinden diversiteit belangrijk, dat men een keuze heeft. Dat er geen machtsvacuum ontstaan en er geen beleidscultuur ontstaat die enkel voor bepaalde groepen werkt. Wat ons betreft koesteren we de inclusieve waarde, de laagdrempelige insteek en de zingevende aspecten die vechtsport/budo ons brengt. 

Een vaak als argument genoemde aansluiting bij het Noc-NSF heeft wat ons betreft geen meerwaarde voor de sport. Het voegt niets toe en doet eerder afbreuk aan de vorm van evenementen zoals we die nu kennen. Kijk maar naar de vele dure cursussen die nu worden opgetuigd. En ze worden steeds kostbaarder. Dat is in onze ogen funest voor de sport zoals we die nu kennen. 

Wij zijn voor goede kwaliteitscriteria en een veilige en schone sport, absoluut! Maar niet ten koste van. 

Vandaar dit bericht. 

Wij zijn betrokken bij een werkgroep die kijkt naar alternatieve routes. Een opzet voor een overkoepelend orgaan is reeds verkent onder verschillende bonden, er zijn in onze ogen positieve en betere routes dan enkel naar één bond toe te werken. 

Maar wij beslissen niet allen, we doen het samen, met en voor elkaar. Veel van ons zijn vrijwilliger en werken vanuit het hart. Wij zijn erg benieuwd naar jullie kijk op de huidige situatie en de werkwijze die jullie ervaren. Daarom het verzoek mee te werken aan de volgende enquête :

https://www.thesistoolspro.com/goto/nbondoftochniet


Het zijn enkele korte vragen, willen jullie deze met zoveel als mogelijk invullen. Wij krijgen dan een goed beeld van de wensen en kunnen daar onze vervolgstappen op baseren. 

Alvast bedankt!

Sportieve groet.

Welkom op de nieuwe site van de WFCA.

Welkom op de nieuwe site van de WFCA.

Na jaren lange trouwe dienst hebben wij afscheid genomen van onze oude site. Het was tijd voor een WFCA site 2.0. Een nieuwe vormgeving en uitstraling die past in deze tijd. Met name op het gebied van overzicht hebben we stappen gemaakt, check vooral de pagina ‘Agenda’, daar vind je alle informatie over de gala’s, geordend en overzichtelijk. Ook de ‘Nieuws’ pagina zullen wij regelmatig vullen met verse informatie. Kortom de vernieuwde WFCA site is een feit!