Licentie en Digitaal Paspoort

Promotor en matchmaker licentie.

Zoals wel bij iedereen bekend is moet iedere promotor in het bezit zijn van een licentie 

Voor de gala’s die vallen onder de auspiciën van de

W.F.C.A

Kunt u deze aanvragen doormiddel van een mail te sturen naar

wfca@wfca.info

U vermeld bij de aanvraag

Naam

Mail adres

Woonplaats

Plaats waar u wilt gaan organiseren

Geb datum

KvK nummer

BTW nummerD


Digitaal Fightpassport verplicht!

Vanaf 2019 moet iedereen die in Nederland deelneemt aan wedstrijden voor het kickboksen, thaiboksen of MMA in het bezit zijn van een digitaal Fightpassport. Dit geldt ook voor buitenlandse vechters. Alle bonden zijn vanaf 2019 druk bezig geweest met de registratie van de vechters in het digitale systeem. In de eerste drie maanden van dit jaar zijn inmiddels al bijna 3500 wedstrijdvechters geregistreerd. Desondanks heeft de Nederlandse Vechtsportautoriteit vernomen dat er nog steeds vechters zijn die zich willens en wetens (nog) niet hebben aangemeld voor het digitale Fightpassport bij de bonden. Het registreren in het digitale Fightpassport is in het belang van een veilige, gezonde en gereguleerde sport en dus in het belang van iedere vechter.

Vanaf heden zal de VA er strenger op gaan toezien dat vechters ook daadwerkelijk staan ingeschreven in het digitale Fightpassport en zullen sportschoolhouders, trainers en vechters die hier niet aan meewerken buitengesloten worden van de wedstrijden. Hier zal de VA ook audits op gaan uitvoeren om dit in de praktijk te controleren. Ook is de vechter verplicht zich tijdens de weging te legitimeren om de digitale aanmelding fysiek te laten controleren door de bond. Iedere vechter die zich heeft aangemeld voor het Fightpassport bij de bond ontvangt automatisch een VA-nummer welke ook gebruikt wordt als ‘gebruikersnaam’ voor de vechter om in te loggen in het systeem. Zorg dat de vechter dit VA-nummer altijd bij de hand heeft en ook dat bij het opgegeven van de vechters dit nummer mee gestuurd wordt naar de bond.

Voor het aanmelden moet u het Excel 0-meting document eenmalig invoeren per vechter en opsturen naar de bond waarbij u deel zal nemen aan de wedstrijden. De VA wil bij deze nogmaals expliciet benadrukken dat de gegevens van de vechter bij de aanmelding correct worden ingevuld conform de weergave in het legitimatiebewijs van de vechter.

LET OP: het digitale Fightpassport fungeert als overkoepelende database en systeem en staat los van het lidmaatschap aan de sportbond